cover-image

Veilig werken

Meta Carrière hecht veel waarde aan veilig werken. Hieronder lees je hoe wij daarvoor zorgen, samen met onze opdrachtgevers.

Veilig werken via Meta Carrière

Wie is verantwoordelijkheid voor de veiligheid van flexwerkers?

De onderneming waar jij als flexwerker werkt, is verantwoordelijk voor jouw veiligheid en gezondheid. Deze onderneming dient zich dan ook, net zoals bij zijn eigen werknemers, te houden aan bijvoorbeeld de Arbowet en Arbeidsvoorzieningswet. Als onze opdrachtgever veiligheidsinformatie verstrekt, dan geven wij die aan jou door.


Hoe wordt de veiligheid van flexwerkers gewaarborgd?

Voordat jij bij onze opdrachtgever aan het werk gaat, moet deze jou over het werk, de risico’s en de veiligheidsmaatregelen informeren. Bijvoorbeeld over de lichamelijke of psychische belasting, over het omgaan met gevaarlijke stoffen, of over de draagplicht van persoonlijke beschermingsmiddelen. De opdrachtgever is verplicht om ons vooraf de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) te sturen: in ieder geval het deel waarin de specifieke risico’s ten aanzien van de werkzaamheden van de flexwerker worden beschreven. Wij zorgen er altijd voor die RI&E te krijgen en te bestuderen.

 

Welke rol speelt Meta Carrière?

Wij geven wij jou de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) van de opdrachtgever én informeren je over de risico’s die jij op de werkplek loopt.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.